Hoppenbrouwer Sales & Management helpt organisatie en bedrijven op het gebied van Sales en Management (whats in the name) en bezit kennis/ relatie in o.a. de volgende werkgebieden: Vastgoedmarkt, Woningbouw, Woningcorporaties, Architecten, Bouwbedrijven, Ontwikkelaars, Beleggers, Provincies, Gemeenten en Toeleverende – en Verwerkende industrie. De ervaring ligt voor ons in de commercieel-(bouwkundige) sfeer, uitdagingen op andere gebieden sluiten wij echter zeker niet uit, daag ons maar uit!

Sales

Het lijkt meestal zo eenvoudig, je hebt een fantastisch concept of product en het kan niet anders dan dat de markt jouw product nodig heeft! En daarna wordt het meestal stil, de markt kent je niet, weet niet wat je te bieden hebt etc. HPPNBRWR helpt bedrijven die producten en concepten rechtstreeks en persoonlijk onder de aandacht te brengen en op deze wijze tot resultaat te komen.

Management

We komen het helaas tegen, onverwacht een uitval van een manager en voordat een nieuwe (sales) manager is aangenomen dient het team tijdelijk te worden aangestuurd! Of herkent u de situatie dat de verkopers meer en meer hun eigen business runnen en er geen sprake is dat u als directie weet wat men aan het doen is. HPPNBRWR kan in dit soort gevallen de uitkomst bieden.

“Persoonlijke benadering zorgt voor omzetgroei”

Als commercieel – bouwkundig ingenieur heb ik de geweldige kans gehad ervaringen op te doen in sales en marketing van meerdere aspecten in de vastgoedmarkt en volkshuisvesting. Woningbouw in traditionele bouw, houtskeletbouw, staalframebouw en prefab-industrie. Met name innovaties, waarbij industrialisatie een belangrijke rol speelt, maar bovenal concepten/conceptmatige aanpak hebben daarbij altijd mijn hart gestolen.
Deze kennis en mijn enthousiasme en humor zet ik nu in om bedrijven / instellingen te helpen met het vermarktten van concepten en/of producten. Daarnaast is de mogelijkheid om mijn management skills in te zetten om a.i. teams en/of bedrijven aan te sturen of een goede focus te geven.

Marktonderzoek

Om tot de juiste keuzes te komen in acties en activiteiten brengen we eerst de markt van uw product in beeld, wie zijn uw klanten, wie kunnen uw klanten zijn, wat is uw omzet en wat zou uw omzet moeten zijn. Welke partijen bewegen ook in uw segment? Welke bestaande en nieuwe afzetkanalen zijn er, zijn er nieuwe kansen?

Vaststellen targets en doelstellingen

Een doelstelling wordt vaak bepaald op basis van noodzaak vanuit de organisatie. Beter is om te beoordelen welke markt aanwezig is, welke kansen er zijn om tot gewenste omzettarget te komen en vast te stellen welke organisatie daarvoor nodig is. HPPNBRWR helpt met deze belangrijke keuzes.

Verkoop concept- en productniveau

Een bestaand product, een dienst of een nieuw concept; een bestaand- of een nieuw bedrijf, familiebedrijf of multinational. HPPNBRWR kent het klappen van de zweep en wij zetten onze sales in om tot het vooraf gezamenlijk vastgestelde, gewenste resultaat te kunnen komen.

Coaching, aansturing en realisatie

Eenmaal gekozen voor HPPNBRWR zullen wij alleen of met het bestaande team tot uitvoering overgaan, regelmatige feedback vinden wij belangrijk, bij teamaansturing verzorgen wij ook de input naar HR om tot een duurzame relatie te komen met uw personeel. Duurzame relatie naar uw klantenkring is een vanzelfsprekendheid voor HPPNBRWR .

Over duurzaamheid gesproken, dat is een item welke me na aan het hart ligt.

Coaching wordt uitgevoerd vanuit mijn jarenlange ervaring als leidinggevende.

Administratieve ondersteuning

Salesactiviteiten ontplooien bestaat niet zonder vastleggen van acties / wensen van klanten en offertetrajecten, de administratieve kant wordt door ons aan u aangeleverd op het door uw gebruikte platform of via door ons zelf gebruikte software.

Management

Het managen van de commerciële activiteiten, of het nu enkel het product is, of het aansturen van het salesteam of vertegenwoordigers, is onze business! De jarenlange ervaring en de bewezen track-record staan daar voor borg.

“Het creëren van een team is mijn expertise”

Functie-invulling

Is uw vertegenwoordiger of salesmanager voor een langere periode door welke omstandigheid langere periode afwezig, HPPNBRWR zorgt voor interim invulling daarvan.

Aansturing

Interim aansturen van een team is een activiteit die past als een jas, jarenlange ervaring bij diverse organisaties leveren een bewezen track-record, kijk voor ervaring bij ‘over HPPNBRWR’.

Implementatie

Alle voorgaand benoemde onderdelen die noodzakelijk zijn voor het totaalplaatje kunnen door HPPNBRWR worden samengevoegd, het implementeren in uw bedrijfscultuur. Of we nu een nieuw gewenst patroon moeten vaststellen of voortgang moeten brengen in het bestaande, beiden passen bij de cultuur van onze organisatie.